Ştiinţa a pierdut finala cu Minaur / Ştiinţa Municipal Bacău – AH Minaur Baia-Mare 25-27

Conform aşteptărilor, Ştiinţa Municipal Bacău a disputat finala Campionatului Naţional de Juniori 2 împotriva Academiei de Handbal Minaur Baia-Mare, aceeaşi formaţie pe care o învinsese cu 26-21 în faza grupelor. De asemenea, s-a adeverit şi că băcăuanii vor avea un al doilea meci cu băimărenii mult mai greu decât primul. Previziunile celor mai mulţi au fost chiar depăşite, deoarece Minaur s-a impus cu 27-25.

Începutul finalei a fost unul de coşmar pentru gazdele băcăuane, care în primele 4 minute au ratat două aruncări de la 7 m, l-au pierdut pe cel mai bun jucător al lor – Hanţaru, accidentat -, şi au primit 4 goluri. De la 0-4 şi 1-5, elevii lui Gabriel Armanu au început totuşi să recupereze. Ei au egalat la 7, iar înainte de pauză au trecut pentru prima dată în avantaj, cu 12-11. Mai mult, imediat după reluarea jocului, Ştiinţa a mai înscris de două ori, ducând diferenţa la 3 goluri. Din păcate, o serie de greşeli ale băcăuanilor au fost speculate prompt de Minaur, care a trecut la conducere cu 16-15, moment din care Ştiinţa n-a mai fost în stare să răstoarne scorul. Totuşi, echilibrul s-a menţinut până în minutul 45, când tabela indica 22-22, iar gazdele evoluau în superioritate numerică. A urmat însă o nouă serie de erori băcăuane, inclusiv o aruncare de la 7 m ratată, în timp ce Minaur a funcţionat fără greşeală, ajungând la 4 goluri avans, 27-23. Diferenţa a fost imposibil de recuperat în două minute. Tot ceea ce a mai izbutit Ştiinţa a fost să reducă proporţiile înfrângerii la doar 2 goluri diferenţă, 27-25. Acest insucces a fost singurul al Ştiinţei Municipal Bacău în tot campionatul.

Nu trebuie însă făcută o tragedie din ratarea medaliilor de aur, deoarece titlul naţional la Juniori 2 nu garantează automat, pentru cei ce-l cuceresc, mari performanţe la nivel de seniori. Desigur, ar fi fost important pentru fiecare jucător băcăuan în parte ca peste zeci de ani să le spună celor din jur că a fost campion al României în 2015. Pe de altă parte, juniorii noştri au 16 sau 17 ani şi tot atâţia înainte în cariera lor handbalistică, deci timp berechet pentru performanţe şi mai mari.

Vestea bună pentru componenţii proaspetei vicecampioane naţionale este că vor evolua şi în sezonul 2015-2016 în cadrul unei echipe divizionare de seniori, nimeni alta decât urmaşa actualei Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău.

Foarte important pentru întreg handbalul masculin băcăuan este că actualii vicecampioni au urmaşi pe măsură, respectiv echipa de juniori 3 a Clubului Sportiv Şcolar, medaliată naţională cu bronz în urmă cu două săptămâni.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *