BUTUCARU DESPRE GAVRILIU: ”A SPUS CĂ FACE CE VREA CU BANII!”

Nu a deschis sticla cu șampanie, deși ar fi trebuit să o facă. Medalia cu numărul 30 este pentru antrenorul de lupte greco-romane doar un prilej de bilanț tehnic: În 87, când a obținut prima medalie într-o competiție majoră, România era un nume în Europa la capitolul lupte greco-romane. A fost și după 89, mulți ani. Chiar recent, un rus ia pus mâna pe umăr și ia zis: ”Fabulos!”. Asta după unul dintre meciurile lui Denis Mihai, unul dintre ultimii performeri a lui Butucaru. Poate chiar ultimul. O spune cu amărăciune, după aproape 40 de ani de performanță. Muncă asiduă care a ajuns să fie trecută la și altele de un director de club pe care Butucaru îl consideră nepregătit pentru a conduce un club sportiv. ”A spus că face ce vrea cu banii”, declară Ion Butucaru ca un fel de concluzie a discuției pe care a avut-o cu ”managerul” CSM Bacău, Adrian Gavriliu, club finanțat din banii publici ai Primăriei. Tehnicianul mai spune că în condițiile în care sportivii pe care-i antrenează, în ciuda rezultatelor remarcabile obținute, nu primesc sprijin pe plan local, vor semna cu alte cluburi, fiind deja contactați de reprezentanți ai cluburilor Dinamo și Slatina. Butucaru se mai declară convins că problema stă în managementul neperformant practicat de Gavriliu și nu neapărat în atitudinea primarului Cosmin Necula față de sportul de performanță, în speță vizavi de luptele greco-romane: ”Domnul primar e un tip foarte inteligent, n-are treabă cu domnul Gavriliu, problema e la domnul Gavriliu, care nu înțelege activitatea pe care trebuie s-o facă…”. O dovadă de nepricepere a acestui director de strânsură este din punctul de vedere a lui Butucaru și pierderea lui Nicu Ojog. Sportivul format de Butucaru ar fi dorit reîntoarcerea în Bacău, dar Gavriliu i-a spus că nu sunt bani pentru transferul acestuia. I-a spus întruna, indiferent despre ce sportiv a fost vorba, că nu sunt bani, că nu poate, că asta e situația, să se ducă unde vrea! Refuzat în nenumărate rânduri, antrenorul care format zeci de campioni de nivel internațional spune că la o ușă închisă nu va mai bate niciodată: ”Nu voi mai lucra niciodată cu Gavriliu. Ce să fac, să mă rog la infinit?”

Trebuie menționat că primul campion a lui Ion Butucaru a fost Valentin Rebegea în 1987, locul 3 la Campionatul European de juniori, în primii ani de antrenorat, după care a urmat o serie de nume dintre care unele spun multe și astăzi băcăuanilor: Eusebiu Diaconu, campion european de seniori şi medaliat de trei ori la campionatele mondiale cu bronz, Florin Gavrilă, campion mondial şi vicecampion mondial de juniori, Adrian Munteanu, trei medalii de  argint la Campionatele Mondiale. Ion Butucaru a fost de asemenea și antrnor al lotului național de seniori al României.

 Este posibil însă ca o șampanie să fie desfăcută. Din bucuria mentorului care vede că sportivii formați de el, luptători pentru care, fără să facă un caz din aceasta, a plătit din buzunarul propriu alimente și echipament, vor confirma și sub culorile altor cluburi. O șampanie cu gust amar, ca și acest interviu, poate ultimul pe care Ion Butucaru îl va mai acorda.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 thoughts on “BUTUCARU DESPRE GAVRILIU: ”A SPUS CĂ FACE CE VREA CU BANII!”

  1. Eu

    S-a prins și Necula că Javriliu e un dobitoc? !
    Nu-i rău.
    Dacă știa dinainte, poate că nu-i făcea atâta renume și rămânea în conul lui de umbră, unde nimeni nu auzise vreodată de el.

    Reply
  2. marian

    Nu inteleg cum un antrenor ca Butucaru este tratata in asemena hal! Stiu ca omul asta a pus bani din buzunar pentru multi sportivi de-ai dumisale! Se stie ca la lupte vin copii saraci, unii nu au nici dupa ce bea apa, iar domn profesor le dadea de la dumnealui. Pana la urma cine este acest individ care isi permite sa face ce vrea cu banii publici?

    Reply
  3. Pingback: REFUZAT DE BACĂU, ELEVUL LUI BUTUCARU-VICECAMPION EUROPEAN! - Tele 1 Bacau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *