3 ani de închisoare cu executare pentru fostul şef al Serviciului Cadastru din Primăria Bacău

Schimbare radicală, la Curtea de Apel Bacău, în ceea ce priveşte sentinţa dată fostului şef al Serviciului Cadastru din cadrul Primăriei Bacău, Aurel Cristinel Anghel, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa Tribunalului, din noiembrie 2014, prin care Anghel a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, a revocat suspendarea şi a dispus aceeaşi pedeapsă dar cu executare. Sentinţa este definitivă. Anghel a fost acuzat că, în perioada ianuarie – februarie 2009, în calitate de şef al Serviciului Cadastru din cadrul Primăriei Bacău şi membru în comisia de analiză a notificărilor depuse în baza Legii nr. 10/2001, ar fi primit 5.000 de euro de la un denunţător, pentru urgentarea şi soluţionarea favorabilă a unei cereri de restituire a unor proprietăţi din municipiul Bacău.

În acelaşi timp, la începutul anului 2009, Anghel ar fi primit de la acelaşi denunţător suma de 1.400 euro pentru a interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Primăriei Bacău şi din Comisia pe Legea 10/2001, pentru soluţionarea cererii de restituire a proprietăţii în favoarea denunţătorului. Avocata inculpatului, Daniela Burghelea, a refuzat să comenteze decizia de condamnare dată de Curtea de Apel.

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.