Măsuri de prevenire CORONAVIRUS adoptate de conducerea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău


Comunicat de presă

Având în vedere contextul epidemiologic actual, la nivel național și internațional, pentru prevenirea infecției cu coronavirus (COVID-19), la nivelul Univesității „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost înființată Comisia responsabilă cu gestionarea și managementul situațiilor de infectare cu virusul COVID-19, care a analizat și propus următoarele măsuri:

  1. Se amână orice tip de manifestare, organizată la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, care presupune adunarea de persoane din țară și din străinătate. Persoanele de contact responsabile vor lua măsuri pentru a înștiința organizatorii și pentru a reprograma, de comun acord, evenimentele (conferințe, workshop-uri, cursurile de pregătire pentru BAC etc.).
  1. Activitățile din cadrul proiectelor aflate în derulare, care presupun, în această perioadă,  deplăsări sau participarea unor reprezentanți de la instituții și organizații, se vor reprograma, cu informarea autorității care finanțează proiectul;
  2. Se suspendă mobilitățile din cadrul programului ERASMUS+. Mobilitățile de studenți și de personal didactic și auxiliar se vor reprograma pe parcursul anului universitar în curs și cel următor. Se va solicita prelungirea contractului financiar ERASMUS nr. 2019-1-RO01-KA103-061521 de către Agenția ANPCDEFP;
  3. Întreg corpul academic și studenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău vor fi informați, în mod continuu, asupra tuturor modificărilor care apar în gestionarea acestei situații și se vor lua măsuri conform legislației în vigoare.

Prorector pentru etica și imaginea universității,

Conf. univ. dr. Cristina CÎRTIȚĂ-BUZOIANU

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.