”INITIO” MERGE LA EUROPENE

Doi tineri karateka de la Asociația Club Sportiv ”Inițio” Bacău vor participa peste aproximativ două săptămâni la întrecerile Campionatului European de Karate din orașul slovac Portoroz. Sportivii vor fi însoțiți de antrenorii lor, sensei Dan Smalbergher și Sorin Aștefănoaie, care vor intra la rândul lor în ring, la categoria rezervată seniorilor.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “”INITIO” MERGE LA EUROPENE

 1. Gogu

  AUTORITĂŢILE LOCALE CONSTĂNŢENE AU DAT ÎN ULTIMUL AN 28,6 MILIOANE DE LEI ”LA SPORT”, ÎN PRINCIPAL LA HANDBAL, ŞI ZERO BANI LA FARUL
  EXCLUSIV | Farul, spre al doilea faliment. Datorii mari, Fiscul a blocat conturile, Marica anunţă: ”Dacă nu găsesc urgent finanţare, îl desfiinţez”. Primăria a dat 0 lei în ultimul an
  Farul Constanţa se îndreaptă cu viteză către incredibila situaţie de a da faliment pentru a doua oară în ultimii patru ani. Echipa din Liga 2, numită acum SSC Farul, dar care în această vară ar fi devenit FC Farul, are datorii mari, Fiscul a blocat conturile, patronul Ciprian Marica a ajuns la capătul resurselor, iar primarul Decebal Făgădău, care în ultimul an nu a alocat niciun ban clubului, spune că nu-l poate finanţa decât din sezonul viitor.
  Problema este că, potrivit legii, autorităţile publice nu pot aloca bani pentru proiecte unor entităţi private decât dacă acestea au fişa fiscală curată – adică nu au datorii la stat. În acest moment, Farul are datorii de aproximativ 300-350.000 de euro către Fisc şi către furnizori. Ciprian Marica, fostul internaţional care a cumpărat brandul în vara trecută şi a susţinut activitatea în sezonul competiţional pe cale să se încheie, a solicitat permanent sprijin de la autorităţile locale, dar în zadar.
  Decebal Făgădău promitea anul trecut, într-un interviu acordat ProSport, că va ajuta Farul dacă Marica vine cu un proiect în baza căruia să se poată aloca o sumă, exact cum se întâmplă şi la numeroase alte formaţii din ţară.
  Surse ale ProSport spun însă că proiectul trimis de Marica a fost pierdut de funcţionarii Primăriei!
  ”Când am venit aici, acum un an, am venit pentru că am avut o discuţie cu primarul Constanţei, care mi-a spus că va susţine echipa. Altfel nu veneam şi se desfiinţa de atunci. Pe scurt, suporterii au înfiinţat-o din dragoste şi au dus-o până în Liga 2, iar eu am salvat-o. Dar acum nu se mai poate.” Ciprian Marica, patron Farul
  Dacă pentru a finanţa fotbalul s-a lovit de tot felul de probleme birocratice, în schimb primarul Decebal Făgădău a acordat către alte proiecte “de sport”, în perioada 1 ianuarie 2018 – 30 aprilie 2019, suma de 28.593.594,59 lei (circa 6.000.000 de euro). Principalul beneficiar al acestor alocări de fonduri a fost echipa Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa.
  Din cei 28.593.594,59 lei,
  – 20.908.594,59 lei au fost alocaţi de Primărie în 2018, iar – 7.685.000 de lei au fost alocaţi în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2019.
  Aşa cum am menţionat mai sus, pentru echipa Farul Constanţa (Liga 2) s-au alocat 0 (zero) lei.
  Ciprian Marica: „Decizia domnului primar înseamnă închiderea clubului”
  Ciprian Marica a susţinut financiar de unul singur Farul în sezonul 2018-2019. Foto: Mediafax
  Când a răspuns la apelul telefonic al ProSport, Ciprian Marica era negru de supărare. Fostul internaţional a explicat că nu mai poate susţine activitatea la Farul: “Sunt datorii mari. Voi încerca să caut sprijin la companii, la oamenii de afaceri. Dacă nu reuşesc să găsesc urgent finanţare, atunci nu ne rămâne decât să ne desfiinţăm. Nu mai pot aştepta până în toamnă. Cea mai mare problemă o avem cu Fiscul care ne-a pus poprire pe conturi. Avem 17 fotbalişti care termină contractele. Le-am spus să-şi caute echipe, am fost sincer cu ei. Nu îi pot amăgi, să le spun că se rezolvă, pentru că, în acest moment, decizia domnului primar înseamnă închiderea clubului. I-am spus acest lucru”.
  Marica a dezvăluit că, atunci când a preluat echipa promovată în Liga 2, a făcut-o doar după ce a primit asigurările ferme ale primarului Făgădău că va fi sprijinit: “Când am venit aici, acum un an, am venit pentru că am avut o discuţie cu primarul Constanţei, care mi-a spus că va susţine echipa. Altfel nu veneam şi se desfiinţa de atunci. Pe scurt, suporterii au înfiinţat-o din dragoste şi au dus-o până în Liga 2, iar eu am salvat-o. Dar acum nu se mai poate”.
  Primarul Făgădău îi ţine pumnii lui Marica. Şi atât: “Sper ca Farul să se înscrie în Liga 2”

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.