Cu prilejul festivalului Bucurie prin Miscare, Piaţa Tricolorului din Bacău a devenit pentru câteva ore Piaţa Artelor Marţiale. Aproape toate cluburile băcăuane de karate, qwan-ki-do sau ashihara au susţinut câte o demonstraţie pe suprafaţa asigurată de SCM Bacău.
Preluând ideea că Bucurie prin Mişcare se adresează unui număr cât mai mare de tineri, clubul Sfinx Bacău a avut la începutul demonstraţiei sale un antrenament interactiv, la care au invitat să participe copii din public, necunoscători de karate. Totul era ca novicii să încerce să-l imite cât mai bine pe antrenorul din faţa lor. După acest moment al tuturor, au urmat momentele de iscusinţă ale sportivilor cu centuri negre sau maro. A fost, mai întâi, un kata în formaţie, bine sincronizat, urmat de exerciţii de auto-apărare.
Următorul club de karate prezent pe saltea a fost CS “Dan Botezatu”, care a prezentat de la bun început o garnitură selectă, cu mulţi campioni naţionali si medaliaţi la zi. Comenzile erau date de însuşi antrenorul Ionuţ Căşeru – care încă este redutabil şi ca sportiv. Printre demonstranţi se afla multipla campioană Andreea Margas. De altfel, după prezentarea unei lungi serii de tehnici de autoapărare, o parte dintre elevii lui Ionuţ Căşeru şi-au arătat, pe rând, calităţile tehnice şi fizice, demonstraţia fiind terminată de Andreea Margas, care prin seriile sale de picioare ne-a amintit de primul său antrenor, regretatul Dan Botezatu.
În fine, demonstraţiile de după-amiază au fost încheiate de clubul de qwan-ki-do Phi Hau. A fost o prestaţie spectaculoasă şi în mare viteză. Tao-quyen în formaţie ori individual, song-dao atent gândit, care au smuls aplauzele curioşilor de pe margine. Finalul a fost unul apoteotic, cu o demonstraţie de baston a antrenorului Alin Lungu. Phi Hau a fost al doilea club de qwan-ki-do care a prestat în cadrul festivalului Bucurie prin Mişcare, primul fiind renumitul Bao, condus de Vali Diumea, acesta având demonstraţia dimineaţă.
Tot atunci au mai evoluat clubul de karate tradiţional Hanare, condus de Sorin Aştefănoaei, şi copiii de la Oblio, antrenaţi de Lili Adochiţei.
În paralel cu demonstraţiile de arte marţiale, s-au desfăşurat în faţa scenei de la Prefectură o competiţie de slow-motion la ciclism şi o demonstraţie interactivă de aerobic. La ciclism, câstiga cel care ajungea ultimul la linia de sosire. La aerobic, la fel ca la demonstraţia de karate a celor de la Sfinx, publicul învăţa în direct de la persoana care susţinea demonstraţia, nimeni alta decât Alexia Ghinea, o fostă medaliată naţională la dans sportiv.
STIRE VIDEO
Share