”Elevii de la Sascut”, anchetă cerută ministrului Andronescu

Devenit viral prin videoclipul postat de cei de la RECORDER, cazul elevilor din Sascut care au participat la mitingul PSD de la Iași a stârnit și revolta deputaților PNL de Bacău. Aceștia au solicitat, considerând inutil orice demers înaintat inspectorului șef al IȘJ Bacău, Florin Lazăr, ministrului Educației declanșarea unei anchete privind liceeni din Sascut duși cu forța la mitingul PSD de la Iași

Un eveniment de maximă gravitate a ieșit la iveală în aceste zile, când pe rețelele de socializare au început să circule clipuri de la mitingul organizat de PSD pe 9 mai 2019, la Iași. Dintr-unul dintre clipuri reiese fără dubii că un grup de elevi de la liceul din Sascut a participat pe 9 mai 2019, la mitingul PSD.

Este un abuz care întrece orice imaginație. Tinerii au fost luați de la școală, însoțiți de profesori și duși la Iași, să-l aplaude pe Liviu Dragnea. Profesorii au mințit cu nerușinare și au spus că elevii sunt în excursie, deși ei au coborât și au urcat în autocarele PSD. În disperarea sa de a își repara imaginea, este evident că PSD nu mai ține cont de nicio regulă, de nicio lege, își permite să ducă minori la acțiuni politice, într-un dispreț total față de școală, de educație, de viitorul acestor liceeni! Sunt convins că asta s-a întâmplat fără acceptul părinților, dar și dacă acest accept ar exista, cum rămâne cu faptul că elevii au fost scoși din programul normal de școală, pentru a merge la un miting de partid?”, spune deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.

Ambii deputați liberali de Bacău, Tudorița Lungu și Ionel Palăr, îl somează pe inspectorul – șef al Inspectoratului Școlar Județean Bacău să ia o poziție publică față de ce s-a întâmplat la Sascut și îi solicită oficial ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să declanșeze o anchetă în județul Bacău pe această temă, mai ales că există suspiciuni că și alți elevi de liceu din județ au fost duși cu forța la Iași.

Mă îndoiesc că Inspectoratul Școlar Județean Bacău va avea curiozitatea să investigheze din proprie inițiativă ce s-a întâmplat pe 9 mai 2019 la Sascut, unde elevii de la liceul din localitate au fost duși cu autobuzele la mitingul PSD de la Iași. La fel cum s-a întâmplat și în cazul incidentului de la Răchitoasa, unde elevii de clasa a VII-a și a VIII-a au primit la simulare alte subiecte, totul va fi șters cu buretele. Vor fi sancționați profesorii care și-au luat elevii de la ore și i-au dus la miting? Conducerea liceului va da explicații pentru ceea ce s-a întâmplat? Tocmai pentru că nu avem încredere că va răspunde cineva pentru asta și se va încerca mușamalizarea acestui abuz, sesizăm Ministerul Educației, care probabil va trimite Corpul de Control să investigheze cazul”, a precizat deputatul PNL Tudorița Lungu.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *